Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

A Zenthe Ferenc Színház Salgótarján város és Nógrád megye első, önálló státuszú színháza. Névadója, Zenthe Ferenc a város szülöttje. A teátrum 2012-ben, a művész születésnapján, április 24-én alakult meg, nyitóelőadása 2012. május 29-én Plautus: A hetvenkedő katona című vígjáték volt.

A Zenthe Ferenc Színház a sokszínű szellemi örökség alapján határozta meg műsorpolitikáját, mely a nívósan szórakoztató népszínház filozófiáját vallja magáénak, itt-ott művészszínházi színekkel keverve. A színház hagyományokat ápoló, ízlés- és igényformáló, olykor kortárs, de konvencionális színházi nyelven fogalmazó teátrumként határozza meg magát, mely szívesen viszi színre a klasszikus hazai és külföldi szerzők darabjait. A társulat színész- és nézőközpontú egyben nívósan szórakoztató, klasszikusan modern, mindennapi sorskérdéseinkkel foglalkozó, izgalmas mai áthallást magában hordozó, életigenlő, felemelő előadásokat kíván évadról-évadra színpadra állítani.

A Zenthe Ferenc színház két tanremi előadást készít el kifejezetten a KULTUP program számára. A témanapok alatt Katona József Bánk Bán című előadását és Kosztolányi Dezső Édes Anna című művét készítik el.

A színház a tantermi előadások mellett részt vesz a Szünetszínház elnevezésű programunkban szintúgy a Bánk Bán és az Édes Anna adaptációjukkal.