Országos színházi roadshow a középiskolákban

Színházi élmény, közösségteremtő, készségfejlesztő foglalkozások – a témanap egy tematikus és kötetlen tanítási napot átfogó esemény, amely magában foglalja a minőségi színházi élményt is, középiskolai körülmények között.

Szerződött társulataink, partnereink a témanapok programjainak teljeskörű lebonyolításáért felelnek, az előadások, foglalkozások fejlesztésétől a megvalósításig.

A program az iskolák részére teljes mértékben díjmentes.

Színházi előadás

Tantermi színházi előadás

Szünetszínházi előadás

Rendhagyó irodalom- és drámaóra

Interaktív művészeti produkció

Művészeti verseny

Tehetségkutató foglalkozás

Bemutató foglalkozás

Értékformálás művészeti eszközökkel

Színművészeti előadásaink, a művészeti foglalkozások az élményalapú nevelés, a drámapedagógiai eszközök és a színházi nevelés módszerein alapszanak.

A témanapon résztvevő diákok nem csak a színházi kultúrához kerülhetnek közelebb, hanem közös élményeken keresztül iskolatársaikhoz is, így alkotva erősebb közösséget a mindennapokban.

Akotók a KultUp-ban

Milyen egy óra?

Videónkből ízelítőt kaphatsz , hogy KultUp alkotóink által tartott foglalkozásokból.

Hogyan áll össze egy témanap?

A rendelkezésre álló programelemek közül minden iskola számára egyedi órarendet állítunk össze, saját preferenciái alapján a számára legtestreszabottabb témanapot biztosítjuk.

A témanap egy teljes iskolai napot ölel fel, akár a délutáni órákat is. A rendezvény természetesen alkalmazkodik az iskola tanítási rendjéhez, ez alapján állítjuk össze a programokat az órákhoz és szünetekhez igazodva.

Témanap programelemek

A szervezett programok az arra alkalmas közösségi terekben (tornaterem, aula, előadóterem, folyosó stb.) valósulnak meg. Az alábbi elemekből állítjuk össze a témanapot. A kártyákra kattintva bővebb információ érhető el a programelemekről.