Bánk bán

A színészek a tanteremben helyzetgyakorlatokat megidézve fogják a jeleneteket megidézni. A szöveg teátralitása végett nem használjuk a tantermet reális térnek, ezért a booki üres térben való színjátszási szabályok szerint fogjuk a jeleneteket eljátszani, vagyis a színészek nagyon erősen koncentrálnak partnerükre és a szöveg értelmére. Emelett interaktívvá is tesszük és igyekszünk különböző módokon bevonni az előadásba a diákokat.
1-1 jelenetnél megállunk és megkérdezzük a véleményüket, hogy melyik szereplőnek miben van igaza.
Ezt egy drámapedagógus irányítja. Illetve egy ilyen beszélgetés után megmutatjuk másképp ugyanazt a jelenetet, ahol a darabban fordulópont található, hogy minél több értelmezésben láthassák és hogy ezzel közelebb kerüljenek emberileg a műhöz.
Azt a gondolatot szeretném közvetíteni, hogy az emberek ne ítéljenek elhamarkodottan, nézzenek körbe, lássanak, ne csak nézzenek, figyeljenek, ne csak követeljenek. Szeretném, ha nyugodtságot váltanék ki a végén a diákokból, hogy ne egy hallott infó szerint éljenek, hogy a véleményük egy bemagolt idol legyen, hanem értelmezzék a jelent, és ha midnent körbejártak, csak akkor vonjanak le konklúziókat, különben szétrombolhatják a környezetüket!

Gertrudis, a felesége – NAGYABONYI EMESE
Bánk bán, Magyarország nagyura – KLEM VIKTOR
Melinda, a felesége, Gertrudis udvarhölgye – DOMJÁN KATA
Tiborc, paraszt, Ottó – SÜTŐ ANDRÁS
II. Endre, a magyarok királya, Gertrudis öccse Mikhál bán, Melinda bátyja, Simon bán, Petur bán, a bihari főispán, Solom mester, a királyfiak nevelője / magyar nemes, Izidóra, thüringiai leány, Gertrudis udvarhölgye, Biberach,
kóbor lovag – DRUBINA ORSOLYA

 

EPIKA Kulturális és Művészeti Alapítvány

Kapcsolódj be!

Értesülj a KULTUP program együttműködési lehetőségeiről, rendezvényeiről, aktualitásairól és leghasznosabb részleteiről az alábbi módokon!

Hírlevél

Hírlevél

Ne maradj le a legfrissebb hírekről és aktualitásokról, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kapcsolat

Kapcsolat

Írj nekünk, és mi mielőbb felvesszük veled a kapcsolatot!