KultCamp

Légy részese az alkotás örömének!

2024. július 18-21. között megrendezésre kerül a II. KultCAMP!

A tábor alatt három alkotócsoportban vehetsz részt, 12 alkotó segítségével!

KultCampről

A KultCamp a tanévet követően a Déryné Fesztivál égisze alatt megvalósuló közösségépítő élmény, mely ötvözi a nyári tábor és a fesztivál életérzést. A programokon, tehetséggondozáson, versenyen túl a közösség, az együtt alkotás öröme az, ami a gyerekeket összeköti. A KultCamp-en a versenyre jelentkezők, a KultUp programba bevont iskolák egyes osztályai, valamint a Rákóczi Szövetség égisze alatt a táborba érkező határon túli diákok együttléte különleges fűszere az eseménynek, amely a kulturális összetartozás érzésével erősödik. A rendhagyó órák és az összművészeti verseny alkalmas a diákok tehetséggondozására, egy-egy tehetséges középiskolás kiemelésére és meglévő felsőoktatási intézmények mentorprogramjaival vagy felvételi előkészítő foglalkozásaival való együttműködésre.

Zenei alkotói csoport

Bánki Beni József Attila inspirációkból segít dalszöveget szerkeszteni a fiataloknak, amit majd Fekete János JAMMAL megzenésít a diákokkal. A folyamatot Poprádi Norbert producer fogja elősegíteni, ahol master készül a dalhoz, amit Keresztes Patrik Ádám koreográfus táncművész, valamint a csoportok együttes gondolkodása formál előadássá. A folyamat végén csoportonként videóklippek készülnek, amik majd a záróünnepségen is megtekinthetők.

  Színházi alkotói csoport

  Ebben az alkotói kollektívában színpadi adaptációkat állítanak fel a csoportok vezetőik segítségével, József Attila inspirációk alapján, hogy a drámapedagógia szakértelmét bevetve megismerjük a gyerekeket és alkotói képességeiket. A kollektíva vezetői: Grecsó Zoltán, táncművész koreográfus, Hodászi Ádám drámapedagógus, Balog Réka drámapedagógus, valamint Prainer Petra drámapedagógus. 4 különböző csoport 4 külön produkcióját tekinthetjük meg a záróünnepségen.

   Képzőművészeti alkotói csoport

   A képek rejtelmeibe ássuk bele magunkat táncművészek és hivatásos fotósok segítségével mind a technikai, mind a művészeti oldalról. Lukács Máté, fotográfus és csapata segítségével megtanulhatják a telefonjaik profi fotókat meghazudtoló használatát, Váth Máté, Oberfrank Réka, Engelmann András táncművészek segítségével pedig a fotók beállítását, a tartást és a nexusok megjelenítését ismerhetik meg.

    KULTCAMP VERSENY

    Tedd próbára a tehetséged a tábor alatt! 
    Tehetségkutatónk keretében, megméretettheted igazi tehetséged!
    Szeretsz énekelni, zenélni, táncolni, vagy verset mondani? Érdekel a színház világa? Akkor jelentkezz mos produkcióddal! Egy életre szóló kulturális kaland vár RÁD értékes nyereményekkel!

    Jelentkezési határidő:
    Nap
    :
    Óra
    :
    Perc
    :
    MP